Утеплення металопластикових вікон на зиму. Чи потрібно?

Мета нашої компанії - пропозиція широкого асортименту товарів та послуг на постійно високій якості обслуговування.
Утеплення металопластикових вікон на зиму. Чи потрібно?
Задати питання
Наші фахівці дадуть відповідь на будь-яке запитання щодо послуги

     Тепло у квартирі або в будинку - запорука затишку, здоров'я, комфорту та позитивних емоцій. З цією метою ми встановлюємо опалювальні пристрої (котли, теплі підлоги та інше). Однак потрібно не тільки "доставити" тепло в приміщення, а й уміти "зберегти" його. Величезна кількість тепла, як правило, залишає наші домівки через вікна, утепливши які, ми суттєво покращимо умови проживання загалом. 

       Оптимальний час для утеплення металопластикових конструкцій - теплий період року (весна-літо), а також безвітряна суха погода 

        До найбільш "слабких" місць металопластикових конструкцій можна віднести: 

- Ущільнювальна гума стулки;

- Віконна фурнітура 

- Притиск штапиків; 

- Область з'єднання віконної рами зі стіною, укосами, а також підвіконням і відливом; 

- Простір під відливами, підвіконнями та укосами. 

         Обов'язковою умовою правильного теплообміну є оптимальний вибір ширини підвіконня, яке не повинно перекривати доступ теплого повітря від радіатора опалення до вікна.

1. Хочеш утеплити вікно? - Помий його!

       Крім протягів і щілин тепло випаровується з наших квартир у вигляді інфрачервоного випромінювання. Брудне скло у видимій частині спектра втрачає свою прозорість і збільшує її в інфрачервоному спектрі Вікна необхідно очищати як усередині, так і зовні мийними засобами на основі нашатирного або етилового спирту, що дасть змогу вивести жирові плями й уникнути можливих розводів на склі.

2. Міняємо гумові ущільнювачі 

      Оцінюємо стан гумового ущільнювача, його еластичність і відсутність тріщин. Якщо необхідно його замінити, то беремо новий ущільнювач, ножиці та спеціальний клей. Перш за все, видаляємо старий, очищаємо за допомогою м'якої губки або ганчірки пази від бруду. Потім акуратно промазуємо клеєм кути рами і приступаємо до безпосереднього встановлення. Важливо: ущільнювач встановлюємо не частинами, а єдиним відрізком, не стискаючи і не натягуючи рівномірно по всьому периметру. 

      Якщо ви сумніваєтеся у своїх можливостях, то краще довірити цю роботу фахівцям, адже від якості виконання заміни ущільнювачів залежить тепло вашого будинку надалі. 

3. Нові склопакети не гріють. 

     У чому проблема? Якщо Ви стали власником вікна зі звичайним склопакетом, то доцільно його замінити на більш теплий. Це, звичайно ж, додаткова стаття витрат, але ефект після нього буде максимальним. Енергозберігаючий склопакет з аргоном може підвищити температуру в приміщенні на 2-3 градуси.

4. Регулюємо притиск стулки

       Щільність прилягання стулки до рами регулюється за рахунок ексцентриків.

   Для цього необхідно повертати цапфи за допомогою шестигранного ключа або плоскогубців. Якщо ексцентрики витягнутої форми, то для щільного прилягання потрібно повернути їх так, щоб за зачиненої стулки довгий радіус був повернутий у бік приміщення.

   Також можна відрегулювати силу притиску і з петльового боку вікна регулювальним гвинтом на нижній петлі. 5. Утеплюємо контури рами самостійно.

     Люди часто забувають, що вікно складається не тільки з рами, стулки і склопакета, а й з підвіконня та укосів. Який сенс від найідеальнішого і найтеплішого вікна, якщо звідусіль "сифонить"? Під час встановлення вікна монтажники часто "халтурять", знаючи, що замовник не зверне увагу на ці нюанси.

     Як утеплювальний матеріал для металопластикових вікон можна використовувати

 - монтажну піну; 

- пінопласт; 

- мінеральну вату; 

- "теплі" суміші.

       Під час вибору необхідного матеріалу слід враховувати як характеристики будівельних матеріалів, так і особливості їх встановлення, експлуатації (зовнішні, внутрішні). Монтажна піна не може "працювати" основним утеплювальним матеріалом, оскільки вона швидко стає непридатною під впливом ультрафіолетового випромінювання, повітря, стрибків температури. Під час зовнішніх робіт доцільніше використовувати "теплі" суміші. Гідроізоляція штукатурки - вологостійка ґрунтовка, фарбування. Слід зазначити складність вибору утеплювального матеріалу, не демонтувавши заздалегідь підвіконня, відливи, укоси. Тільки після цього легше визначити його тип і кількість, необхідну для утеплення. У зоні стику вікна з підвіконням, відливом і укосом невеликі щілини зручніше закладати герметиками. З цією роботою цілком впорається навіть домогосподарка, достатньо прочитати інструкції, написані на упаковці. 

       Утеплювати вікна необхідно заздалегідь за теплої і ясної погоди, а не тоді, коли вже настали холоди.


Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.