Про що плачуть вікна

Мета нашої компанії - пропозиція широкого асортименту товарів та послуг на постійно високій якості обслуговування.
Про що плачуть вікна
Задати питання
Наші фахівці дадуть відповідь на будь-яке запитання щодо послуги

Практично кожен з нас стикався з такою проблемою пластикових вікон як утворення конденсату вологи на них, або, простіше кажучи, "запотівання".
Вікна  "течуть", "плачуть" у мороз, рясно випадає конденсат на склі, на рамах, з часом з'являється грибок. Особливо сильно ця проблема хвилює тих, хто ще не поставив собі пластикові вікна і дуже боїться зіткнутися з цією проблемою в майбутньому. Так чому запотівають вікна? Давайте розберемося.

Головні умови для виникнення конденсату на вікнах

  • Зайва герметичність металопластикових вікон. Це коли вікно не пропускає вологу і повітря, за умови, що режим мікропровітрювання не використовується з різних причин.
  • Підвищений рівень вологості та пароутворення в приміщенні.
  • Низьеа якість металопластикових вікон, технологічні порушення під час виготовлення
  • Неправильне, "глибоке" розташування батареї опалення, декоративні решітки на радіаторах, горщики з рослинами на підвіконнях, шторки, що відгороджують тепле повітря від шибки, глухі віконниці.
  • На появу конденсату також впливають ремонт квартир з використанням вологих процесів, таких як штукатурні, малярні роботи, обклеювання стін шпалерами.

 Для запобігання конденсату або, принаймні, зниження його кількості, необхідно дотримуватися деяких правил:

  1. У вікна, що виходять на вулицю, слід встановлювати двокамерний або енергозберігаючий склопакет. Додаткова камера дасть змогу знизити різницю температур між зовнішнім і внутрішнім склом
  2.  Монтаж вікна має бути правильним з ретельно запіненними монтажними швами з подальшим оштукатурюванням укосів усередині і зовні приміщення
  3. Уникати встановлення широких підвіконь, що перешкоджають конвекції теплого повітря.
  4. Радіатори (батареї) мають бути потужними та справними, розташовуватися суворо під вікном і не бути захаращеними сторонніми предметами та щільними шторами
  5. Часто провітрювати приміщення. Достатньо відчиняти хоча б 3-4 рази на день на 5-10 хвилин, щоб у повітрі не накопичувалася волога
  6.  Ще одним рішенням може стати примусова циркуляція повітря за допомогою вентиляторів у ванній кімнаті, на кухні, а також стельових вентиляторів у вітальнях.Якщо вологість, особливо взимку, тримається вище за норму, розгляньте можливість встановлення осушувачів повітря, вони доступні за ціною і обмежать рівень вологості у вашому домі.

Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.