Секрети правильного догляду за пластиковими вікнами

Мета нашої компанії - пропозиція широкого асортименту товарів та послуг на постійно високій якості обслуговування.
Секрети правильного догляду за пластиковими вікнами
Задати питання
Наші фахівці дадуть відповідь на будь-яке запитання щодо послуги

Своєчасний догляд за металопластиковими вікнами дасть їм змогу зберегти свій первісний вигляд та ідеальну працездатність на довгі роки. Для цього потрібно дотримуватися низки простих правил:

 Регулярне провітрювання приміщення

Для металопластикових вікон характерна висока герметичність, вони майже не пропускають повітря в закритому стані. Таким чином підвищується вологість приміщення (особливо в санвузлах і на кухні). Накопичена волога може випадати на склопакетах у вигляді конденсату і запотівання. Догляд за пластиковими вікнами в холодну пору року передбачає регулярне провітрювання приміщення для зниження вологості. Необхідно також стежити, щоб був доступ потоку теплого повітря опалювальних радіаторів до вікна.

Уход за оконной рамой

Рама легко чиститься за допомогою мильного розчину або спеціальними мийними засобами, які не містять ацетону, абразивних речовин і розчинників.Мийний засіб слід нанести м'якою ганчіркою на поверхню і дати їй повністю просохнути, після чого раму потрібно протерти вологою або сухою ганчіркою.

Очистка резиновых уплотнителей

Для збільшення терміну експлуатації ущільнювачів, щоб зберегти їхню еластичність і здатність не пропускати протяги і вологу, потрібно 2-3 рази на рік очищати їх від пилу і бруду, протираючи спеціальними мийними засобами. Для обробки використовуйте тканину, що добре поглинає. Своєчасне очищення допоможе гумовим ущільнювачам зберегти свою еластичність і водовідштовхувальні властивості.

Миття скла

Основне правило під час очищення скла - не можна використовувати мийні засоби, до складу яких входять хлор, ацетон, абразивні частинки, які можуть порушити герметичність ізоляції склопакета, що призведе до зниження тепло- і звукоізоляції.

Догляд за віконною фурнітурою

Не тільки віконний профіль, а й фурнітура потребує періодичного догляду. Якщо ручка у вікні розбовталася, потрібно підняти декоративну планку, що знаходиться під нею, повернути її в горизонтальне положення і підтягнути гвинти. Таким чином ваша ручка знову буде міцно фіксуватися.

Основні положення ручки:

* при вертикальному положенні ручки вниз вільним кінцем стулка буде закрита;

* при горизонтальному - стулка перебуває у відкритому поворотному стані;

* при вертикальному положенні вгору вільним кінцем - стулка висувається як фрамуга;

Щоб фурнітура Ваших вікон була безвідмовною і зберігала свої первісний вигляд, необхідно хоча б 2 рази на рік змащувати олією всі рухомі складові. При цьому олія не повинна містити смоли і кислоти, що руйнують захист від корозії.

Зверніть увагу, що всі операції з віконною ручкою потрібно проводити тільки при закритому положенні стулки. Ігнорування цього правила може призвести до випадання стулки або поломки механізму.

Водовідвід для вікон

У всіх пластикових вікнах передбачені спеціальні канали для відведення вологи, що скупчилася всередині, назовні.При відкритті стулки водовідвідні канали легко можна виявити в нижній частині рами. Необхідно періодично очищати їх від пилу і бруду.

Ми сподіваємося, що ця інформація буде корисною для Вас, скоротить час по догляду за металопластиковими вікнами і вбереже від потенційних помилок!

Завжди з Вами компанія «Оконич».

Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.