Вікна: пластик чи дерево? Що краще?

Мета нашої компанії - пропозиція широкого асортименту товарів та послуг на постійно високій якості обслуговування.
Вікна: пластик чи дерево? Що краще?
Задати питання
Наші фахівці дадуть відповідь на будь-яке запитання щодо послуги

Коли виникає необхідність міняти вікна, часто постає вибір між дерев'яними та металопластиковими вікнами, потрібно зрозуміти, які з них надійніші, практичніші та довговічніші. Давайте розберемося, чому ж віддати перевагу.

  • Екологічність. На перший погляд, дерево належить до екологічно чистого натурального матеріалу. Але насправді виробники дерев'яних вікон змушені обробляти їх всілякими хімічними речовинами і лаками для підвищення стійкості поверхонь до впливу агресивного навколишнього середовища. Раніше в ПВХ профіль додавали свинець, тепер замість нього - компоненти з цинку і кальцію. До того ж, на сьогоднішній день для виробництва дерев'яних вікон не існує світових стандартів, в той час як ПВХ-вікна  виготовляються згідно із суворими нормативами.

  •  Долговічність и практичність. Дерев'яним вікнам властива деформація під впливом перепаду температур, розтріскування і розбухання поверхні рами. Відповідно вони потребують постійного догляду і регулярного оновлення захисного покриття для продовження терміну служби вікна. Пластик не боїться вогкості, ультрафіолету, вогню  та інших атмосферних впливів, не потребує фарбування або реставрації.
  • Теплоізоляція. Якісний пластик за теплоізоляційними характеристиками нітрохи не поступається дереву, а температурний діапазон, який витримують вікна ПВХ, від -65С до +80С..
  • Повітрообмін. Звісно, дерево як натуральний матеріал має здатність "дихати", проте різні хімічні речовини для просочення вікон значно ускладнюють повітрообмін. Пластику не властиво "дихати", але існують спеціальні механізми і системи мікропровітрювання, які піклуються про процес повітрообміну.
  • Терміни виготовлення. Для виготовлення якісного дерев'яного вікна потрібно щонайменше 3 - 4 тижні, в той час як високоякісні металопластикові вікна можна виготовити протягом 5-6 днів.
  • Ціна. Металопластикові вікна набагато дешевші в ціновій категорії щодо аналогічних дерев'яних (близько 40-50%).

Який же можна зробити висновок? Обидва матеріали хороші, проте порівняно з деревом пластик більш затребуваний, насамперед завдяки невибагливості, довговічності та економічності. Крім того, за бажанням, завжди можна замовити пластикові вікна з ламінацією під дерево, які матимуть такий самий чудовий вигляд, як і рама, виконана з натуральної деревини.

Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.