Ламінація профілю ПВХ. Технологія виробництва та основні моменти

Мета нашої компанії - пропозиція широкого асортименту товарів та послуг на постійно високій якості обслуговування.
Ламінування профілю
Задати питання
Наші фахівці дадуть відповідь на будь-яке запитання щодо послуги

         З кожним роком металопластикові ламіновані вікна все більше і більше набирають популярності. Стереотип, що вікна ПВХ мають бути білими, а дизайн інтер'єру - доля котеджів і громадських закладів, відходять у минуле. Нові технології та сучасні матеріали стають доступними пересічним громадянам, які прагнуть облаштувати оселі не лише комфортними, а й індивідуальними конструкціями відповідно до естетичних уподобань. Металопластикові вікна давно перейшли з категорії розкоші в категорію розумної необхідності.

       Технологія ламінування передбачає наклеювання спеціальних плівок з ПВХ, шпону, меланіну на поверхню профілю.  

Машини-ЛАМІНАТОРИ 

      У приміщенні, що окремо знаходиться від основного виробництва, встановлюють спеціальні машини - ламінатори, які призначені для надійного склеювання плівки (зазвичай ТМ Renolit) до ПВХ профілю. Ламінатори являють собою прямі стрічкові конвеєри, на яких розміщені різноманітні пристосування для ламінування ПВХ профілю.

Зокрема: 

- Очисна система ПВХ-профілю; 

- Спеціальні нагрівачі профілю і стрічки Renolit; 

- Відцентрована подача ламінованої плівки для приклеювання безпосередньо до профілю; 

- Ємності з дозаторами подачі для ґрунтовки і клею; 

- Плита, де розміщено регульовані в трьох проекціях притискні ролики (15 - 100 пар), які щільно закочують уже нанесену на ПВХ-профіль ламіновану стрічку.  

       Слід зазначити, що на готові конструкції ламінування вже не можливе, оскільки ламінатор не здатний обробляти ні плавні, ні різкі "розвороти".

 Методологія протирання, сушіння та нагріву віконного профілю перед ламіринуванням і нанесенням клею 

        Для якісного склеювання ламінатор протирає профіль від жиру та пилу так званим праймером, сумішшю з розчинника та клею у співвідношенні 10:1. Профіль очищається спеціальною повстю - не витертою, відповідною до своєї форми. Потім машина для ламінації висушує і нагріває вимитий профіль, а також наносить клейовий склад. У цей же час ламінатор покриває клеєм і плівку Renolit.   

Безпосередній процес ламінації 

       За допомогою широких роликів, завдяки яким унеможливлюється утворення бульбашок, змащені клеєм ПВХ-профіль і Renolit щільно притискаються один до одного. Ролики по черзі притискають стрічку для ламінування до ПВХ профілю, видаляючи всі повітряні утворення під плівкою. Якщо необхідна ширина менша, ніж стрічка Renolit, то останню обрізають спеціальним клиноподібним або дисковим ножем. Фаску зачищають і знімають стійкий зачисний ніж або повільно ковзаюче лезо.

        На поверхню вже ламінованого ПВХ-профілю наприкінці ламінації наноситься самоклейна захисна плівка, яка слугуватиме захистом при перевезенні, виготовленні конструкції та їхньому встановленні.


Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.