Інспектуємо будинок/котедж перед купівлею

Мета нашої компанії - пропозиція широкого асортименту товарів та послуг на постійно високій якості обслуговування.
Інспектуємо будинок/котедж перед купівлею
Задати питання
Наші фахівці дадуть відповідь на будь-яке запитання щодо послуги

         Купівля власного житла - важлива подія в житті людини, але, на жаль, не завжди вона приносить очікуваний результат. Приховані дефекти, незаплановані матеріальні витрати, капітальна реконструкція... Велика кількість котеджів і будинків, що продаються, мають найважливіші "підводні камені". І часом господар сам не усвідомлює всіх проблем своєї оселі, а лише здогадується і розуміє, що її краще збути. А що вже говорити про житло, спочатку побудоване для продажу, головним кредо яких є економія. 

       Купуючи котедж за кілька мільйонів грн, непередбачливі люди шкодують витратити "дріб'язок" на найголовніший момент - огляді об'єкта на предмет міцності та довговічності професіоналами. І це часом стає фатальною помилкою. Якщо Ви все-таки вирішили інспектувати будинок самостійно, то слід це робити ретельно і розумно. Для цього потрібно озброїтися ліхтариком, рукавичками, викруткою, біноклем, блокнотом і ручкою, щоб записати всі виявлені проблеми.

 З якою метою господар продає житло? 

        Перш за все, потрібно чітко дізнатися, будував продавець будинок собі чи для продажу. З якої причини його продають? Якщо ж з метою продажу, то слід нагострити вухо, бо продавець завжди шукає свою економічну вигоду, а не впорядкованість майбутніх мешканців. В ідеалі проконсультуватися у людей, які вже живуть у будинках, споруджених безпосередньо цим виконробом, а не фірми. Не спокушайтеся привабливим зовнішнім виглядом, перше враження може бути оманливим.

Яка пора року найбільш сприятлива для купівлі житла?

       Не секрет, що будинки купують цілий рік, але "підводні камені" найчастіше виявляють сезонно. Якщо є підвал, то, звичайно ж, навесні земля максимально заповнена вологою і можна помітити, як витримав зиму будинок. У період відлиги найбільше страждає фундамент, підвальні приміщення і льох.  

Дах, покрівля та горище Починати огляд потрібно з горищного приміщення на відсутність вогкості, цвілі та гнилі, неспішно оглянути щільність прилягання та крок кріплення утеплювального матеріалу. 

Також слід приділити належну увагу 

- Водостічним трубам та ринвам: Можливі тріщини чи пошкодження коліна водостоку в майбутньому можуть призвести до серйозних руйнувань фундаменту. 

- Фундаменту: Оглядаємо на предмет відсутності раковин і тріщин. Також можна "постукати" по ньому, в місцях глухого і ємного звуку найбільш вірогідна наявність пустот. 

- Навісам і сходам: Ці місця потребують регулярного технічного обслуговування, тому особливо важливо обстежити їхню працездатність.

         Ліквідація доступу вологи і води всередину приміщення є першочерговим завданням господаря. 

      Профілактичне обстеження і періодичне обслуговування відмінно справляються з поставленим завданням.

   Вікна та двері як чудовий індикатор довговічності житла загалом

      Якщо такі основні елементи, як віконні та дверні конструкції, встановлені косо, неякісно, погано закриваються або мимоволі відчиняються, то це перший "дзвіночок", що й решта змонтована так само халтурно, без витримування елементарних будівельних норм. Якщо ж власник стверджує, що це сталося згодом, а від початку все добре функціонувало, то виникає питання, чому будинок так перекосило. Слід приділити увагу склопакетам у вікнах, чи відповідають вони нормативам вашого регіону в зимовий період. 

Опалювальні, електричні, каналізаційні системи, водопостачання 

        Попросіть продавця показати справність електричної та опалювальної систем спільно, а не окремо одна від одної. В іншому разі в майбутньому зможете вмикати або нагрівач, або чайник. Уважно огляньте вимикачі та розетки, а також зовнішню проводку і дроти на відсутність прогорання, псування і слідів ремонту. Якщо Ви не особливо розбираєтеся в електриці, то хоча б подивіться щиток на "красиву установку". Повірте, порядний і професійний електрик виконує свою роботу акуратно, не залишаючи оголені або перекручені дроти, будівельні відходи, недопалки тощо.

        Зробіть огляд введення каналізації в приміщення, чи достатньо утеплено окремі її відрізки, що проходять на вулиці або в неопалюваних приміщеннях. Уточніть, за який час запускається опалювальна система, що залито всередину - антифриз чи вода. Якщо ж вода, то під час морозів за добу при вимкненому котлі може розморозитися вся система опалення будинку. Каналізаційна система. Одночасно злийте велику кількість води і перевірте, чи не виникають затори і патьоки в трубопроводах. 

  Внутрішнє оздоблення приміщення 

       Навіть наявність невеликої тріщини на стелі може не тільки щодня псувати настрій, але й призвести до серйозних руйнувань у майбутньому. А рівні стіни - це візитна картка будь-якого будівельника, який себе поважає, і їх слід перевірити рівнем, який краще мати свій особистий, а не позичати у робітників. При якісному підлоговому покритті не повинні чутися ніякі скрипи і потріскування. Рівність підлоги легко визначити звичайним м'ячиком або кулькою.

Ми описали далеко не всі моменти, які потрібно враховувати під час огляду будинку. Придбання заміського котеджу - це величезна відповідальність і великі ризики втрати грошей. Бережіть свій час, кошти та нерви!

Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зв'яжемося з вами найближчим часом і відповімо на всі запитання.